Από τις πιο γευστικές Βασιλόπιτες που θα έχετε φτιάξει !!! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε !!!!
Υλικά
1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο Γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες μασουράκια
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.-ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΤΟΙΜΗ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ -
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε στο μπλέντερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
Ή το στρώνετε ακόμα καλύτερα με λαδόκολλα την οποία βουτυρώνετε λίγο -ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά περίπου.Στολίζετε όπως σας αρέσει ή με λιωμένη σοκολάτα ή με απλή άχνη όπως εγώ ή με ζαχαρόπαστα .
Είναι από τις καλύτερες Βασιλόπιτες εγγύηση 100% και του χρόνου με πολύ υγεία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ