Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Κιμαδόπιτα!!!

Χορταστική πεντανόστιμη κλειστή  πίτα με κιμά, που μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως γεύμα !!!!...

Υλικά:

500 γρ φύλλο κρούστας
750 γρ κιμά μαγειρεμένο (χωρίς υγρά)
Μπεσαμέλ (γράψω συνταγή παρακάτω)
Βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα.
Αρχίζουμε να βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και να τα τοποθετούμε ένα ένα στη φόρμα - έχω φωτογραφίες στα σχόλια- (κρατάμε 2 φύλλα για να καλύψουμε στο τέλος).
Βάζουμε το κιμά στη φόρμα ΚΡΎΟ όχι ζεστό, τον απλώνουμε γύρω γύρω στη φόρμα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μπεσαμέλ αφού έχει λίγο κρυώσει . Στο σημείο που είναι η τρύπα του κέικ κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω το φύλλο και αμέσως μετά τα φύλλα που κρέμονται έξω από τη φόρμα τα γυρνάμε προς τα μέσα για να κλείσει γύρω γύρω και μετά τοποθετούμε τα δύο φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε που κρατήσαμε από πάνω και προσεκτικά τα βάζουμε και αυτά μέσα στη φόρμα. Κόβουμε πάλι προσεκτικά το φύλλο στη τρύπα της φόρμας.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Μπεσαμέλ:

3 κούπες γάλα
2 κσ βούτυρο
7 κσ αλεύρι
2 κρόκους
Τυρί τριμμένο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το τυρί αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.


Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ