Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Το σπάσιμο του ροδιού για γούρι και καλή χρονιά !!!



ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ♥️
Το γούρι που θα σπάσουμε σε λίγες μέρες με την αλλαγή του χρόνου, και που θα μου κάνει φυσικά το ποδαρικό η κορούλα μου..!!
Είναι το ρόδι που συνοδεύεται από ζάχαρη, καραμέλες καρύδια και κέρματα... !!

1 Την ζάχαρη και τις καραμέλες τα βάζουμε για να είμαστε γλυκοί σαν άνθρωποι όλο τον χρόνο και να υπάρχει αγάπη και γλύκα στο σπιτικό μας,

2 Τα καρύδια για να είμαστε γεροί και δυνατοί σαν και αυτά!!

3 Τα κέρματα για να ρέει το χρήμα στο σπίτι μας!!

4 και φυσικά το ρόδι που θα σπάσει όσα σπυράκια έχει μέσα τόσα να ρέουν και τα καλά στο σπιτικό μας..!!




Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σε 2 με 3 σακουλάκια τροφίμων και δένουμε καλά γιατί με την δύναμη που θα το ρίξουμε κάτω για να σπάσει γιατί πρέπει να σπάσει και να χυθούν τα σπυράκια που έχει μέσα το ρόδι, μπορεί να σπάσει το ένα σακουλάκι και να λερώσει το σπίτι και τα χαλιά μας!! Το σπάει αυτός που θα κάνει και το ποδαρικό στο σπίτι...!!
Μετά το αφήνουμε 3 μέρες πίσω από την πόρτα του σπιτιού και μετά το πετάμε...!!
Κάτω από το πατάκι της πόρτας μας βάζουμε ένα σίδερο που μπορεί να είναι ένα κλειδί η κάτι άλλο,εγώ βάζω κάθε χρόνο ένα σιδερένιο μαχαίρι...Οπότε όποιος και μπει την πρώτη μέρα του χρόνου μέσα στο σπίτι μας και είναι και κατσικοπόδαρος χαχα 😬😬δεν μας πιάνει τίποτα γιατί την ώρα που πατάει πάνω στο πατάκι για να μπει στο σπίτι μας εμείς λέμε από μέσα μας σίδερο πατάει και σίδερο να είμαστε και έτσι δεν μας πιάνει τίποτα και η χρονιά μας κυλάει όμορφα....!!
Αυτά που σας σας λέω είναι δοκιμασμένα χρόνια τώρα και όλα πάνε δεξιά φτου φτου...!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ