Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Πίτσα Barbecue με κοτόπουλο και μπέικον !!!



Με την καταπληκτική ζύμη της Elena Psillia που από τότε που τη δοκίμασα δεν την αλλάζω με καμία.
Χρησιμοποίησα τη μισή δόση και επειδή την ήθελα πολύ λεπτή, άνοιξα το ζυμάρι με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
ΥΛΙΚΑ
Κέτσαπ
Barbecue σος
Κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
Μπέικον ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
375γρ αλεύρι γοχ
1 κγ αλάτι
7γρ ξηρή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
2 κσ ελαιόλαδο
225ml χλιαρό νερό
Λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και βάζουμε το νερό και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν κολλάει η ζύμη βάζουμε ελάχιστο αλευράκι αλλά όχι πολύ.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την απλώνουμε σε ταψάκι για πίτσα όσο λεπτή τη θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Eleni Petrakopoulou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ