Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Μαραθόπιτες !!!!




Μια καλή μου φίλη μου έφερε πεσκέσι κάνα κιλό αγριομάραθα που ξέρει ποσό τα αγαπώ για να κάνω πίτες. Συνήθως όταν θα κάνω πίτες (καλτσούνια) φτιάχνω ποσότητα και τις βάζω στην κατάψυξη για όταν θα έχω παρέα να κεράσω όπως αυτές τώρα.

Υλικά για το φύλλο

1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό
1 σφηνάκι ρακί
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Το χυμό μισού λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι κοσκινισμένο όσο πάρει περίπου 500γρ

Υλικά για τη γέμιση
Μάραθα
Μπόλικα κρεμμυδάκια φρέσκα ( εξαρτάται από την ποσότητα του μάραθου)
Αλάτι και αρκετό πιπέρι




Εκτέλεση

Βάζω σε κατσαρόλα τα μαραθα με νερό και λάδι, αλάτι και πιπέρι να μαλακώσουν αρκετά και προς το τέλος ρίχνω και τα κρεμμυδάκια που θέλουν λίγη ώρα να ψηθούν.
Τα βάζω σε τρυπητό όλο το βράδυ να στραγγίξουν για να μην έχουν υγρά και μαλακώσει το φύλλο και την επόμενη μέρα φτιάχνω τις πίτες.
Ανακατεύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ζυμάρι όχι πολύ μαλακό, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο γεμίζουμε με τη γέμιση και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή από Ελένη Τόκταμη-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ