Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Καρυδάκι γλυκό κουταλιού !!!




Υλικά
100 καρύδια
4 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι ασβέστη
4 λεμόνια για λεμονάδα στημένα το χυμό τους

Καθαρίζετε τα καρύδια τα αφήνετε σε νερό 8 ημέρες κάθε μέρα αλλάζετε το νερό.
Μετά τα βάζετε στον ασβέστη για 12 ώρες.
Τα βγάζετε από τον ασβέστη τα πλένετε καλά και τα τρυπάνε με χοντρή βελόνα τα σκεπάζετε με νερό.
Τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν καλά
 Τα βγάζετε ετοιμάζετε στο χυμό λεμονιών  και τα αφήνετε μέσα  6 ώρες.
Ετοιμάζετε το σιρόπι ζάχαρη νερό 2 κουτάλια σούπας χυμό λεμόνι ρίχνετε τα καρυδάκια στο σιρόπι τα βράζετε για 15 λεπτά τα αφήνετε να κρυώσουν και την άλλη μέρα βάζετε το γλυκό να δέση στο τέλος ακόμα 2 κουταλιές λεμόνι εγώ μου αρέσουν τα Γαρύφαλλα  για άρωμα τα βάζω όταν τα βάλω στην ζάχαρη καλή επιτυχία!!

Από την Μελβούρνη  Georgina George-oi χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ