Σπέσιαλ αφράτο ρολό !!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΉ:
Χτυπάμε 5 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 5 κρόκους αυγών έναν έναν ανακατεύοντας με μαρίζ πάρα πολύ απαλά.
Ρίχνουμε και περίπου μια κούπα αλεύρι φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος ρίχνουμε 100 ml.σπορέλαιο ανά κουταλιά και ανακατεύουμε, 5 σταγόνες βανίλια υγρή.
Οπότε.το τοποθετούμε στην λαδόκολλα στα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε το γυρνάμε ανάποδα σε λαδόκολλα το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε.1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με μια κούπα ζάχαρη,1 κουταλιά.της σούπας γάλα φρέσκο.
Οπότε εύκολα ανοίγουμε το ρολό παντεσπάνι τοποθετούμε μέσα σαντιγί το κλείνουμε και στο ψυγείο.
Διακοσμούμε πάνω με σαντιγί και τριμμένο ξηρούς καρπούς.
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!