Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ρυζόγαλο!!



Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι
3 φλιτζάνια νερό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο πλήρες
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1φακ κρέμα στιγμής Γιώτης η 6 κόφτες κουταλιές σούπας.

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το ρύζι μέσα σ’ ένα σουρωτήρι με κρύο νερό.
Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα τρία φλιτζάνια νερό.
Προτιμήστε ρύζι για πιλάφι.
Το σιγοβράζεται μέχρι να σπάσει και να γίνει πολτός.
Από την αρχή ρίχνετε μέσα την κανέλα και τη βανίλια.
Όταν αρχίζει και πήζει το βρασμένο ρύζι, προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
 Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Διαλύεται την κρέμα Γιωτης σε λίγο νεράκι και το αδειάζεται μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να πήζει.
Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αδειάζεται σε 6 μικρά φορμάκια.
Πασπαλίζετε με έχτρα κανέλα αν θέλετε..

Συνταγή από Gogo Samiou- Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ