Υλικά
350 γραμ γιαούρτι
400 γραμ ηλιέλαιο
830 γραμ αλεύρι γ.ο.χ
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ .γλυκού ζάχαρη
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σούπας ξύδι
Γέμιση
230 γραμ τριμμένη φέτα για την γέμιση
ανηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό για άλειμμα
σουσάμι
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι,την ζάχαρη,το μπέικιν πάουντερ,το ξύδι , ανακατεύομαι και προσθέτομαι λίγο λίγο το αλεύρι,θέλουμε μία ζύμη να γίνει εύπλαστη.
Την αφήνουμε για λίγο σκεπασμένη και μετά κόβουμε κομματάκια τα ανοίγουμε γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης κλείνουμε καλά και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τ αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού που έχουμε αραιώσει και ανακατέψει με λίγο νεράκι πασπαλίζομαι με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Συνταγή από Κλεοπάτρα Μορφακίδου --Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ