Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ρυζότο με λαχανικά και μανιτάρια!!!


ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μανιτάρια μικρό φρέσκα ,η ,μία μεγάλη κονσέρβα
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
250 γραμ. [1 ποτήρι του νερού γεμάτο ]αρακά κατεψυγμένο
2 1\2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι για ριζότο
1 κύβο κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
ελάχιστο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο



ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
΄1] Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον **αρακά τα καρότα,και αν βάλετε φρέσκα μανιτάρια μέσα κι αυτά κομμένα σε φετούλες,τα βράζουμε περίπου 1 τέταρτο και τα σουρώνουμε
2] Βάζουμε στην κατσαρόλα μας 4 1\2 φλυτζάνια νερό τον κύβο,το πιπέρι,και το κρόκο,και τα βάζετε να βράσουν.Σε 5 λεπτά προσθέτετε και το ρύζι και τα μανιτάρια και τον αρακά και τα καρότα το ανακατεύετε και το σκεπάζετε χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

3] Κοιτάξτε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ και ρίχνετε λίγο νερό αν χρειαστεί ,όταν το βγάλετε από την φωτιά να είναι λίγο ζουμερό γιατί θα πήξει και στο τέλος προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε .
**Τα κατεψυγμένα λαχανικά [εδώ αρακά ] πάντα να ζεσταίνετε νερό να τα ρίχνετε μέσα και σε 3-4 λεπτά να χύνεται το νερό, να τα στραγγίζετε και μετά να τα μαγειρεύετε ,έτσι φεύγουν λένε τα συντηρητικά.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα μανιτάρια σουρώστε τα και πλύνετε τα πολύ καλά!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ