Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Πατάτες με μπακαλιάρο φιλέτο στην κατσαρόλα !!!!


 Γιατί στα πιο απλά φαγητά υπάρχει όλη η νοστιμιά !!!

Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρο φιλέτο κατεψυγμένο
6 μεγάλες πατάτες κομμένες λεπτά μισοφέγγαρα
ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες λεπτά φετάκια
2 δαφνόφυλλα
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
λίγο κουρκουμά 1/2 κουτ γλυκού  -βάζω πάντα σε όλα τα φαγητά μου -
1 κύβο --προαιρετικά-
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένη σε λίγο ζεστό νερό




 Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πατάτες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Αμέσως μετά σβήνουμε με το κρασί,
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κουρκουμά δαφνόφυλλα κύβο -αν βάλετε-και ανακατεύουμε απαλά.



Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τον πελτέ κουνώντας την κατσαρόλα .
Προσθέτουμε καυτό νερό να σκεπάζει τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά,
Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό αν έχει σωθεί και μόλις αρχίσει να βράζει ακουμπάμε προσεχτικά το ψάρι που το έχουμε πρώτα ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στύψει λίγο με το χέρι γιατί έχει λίγο νερό από το ξεπάγωμα.



Φροντίζουμε να σκεπάζει το ψάρι το ζουμάκι και μαγειρεύουμε άλλα 15 με 20 λεπτά μέχρι να το δούμε να πιεί το ζουμάκι και να μελώσει η σάλτσα.



Είναι πεντανόστιμο και σας προτείνω να το δοκιμάσετε θα γλύφεται και το πιάτο !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ