Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ζελέ με κρέμα !!!!




Το γλυκάκι που λατρεύω και φτιάχνω συχνά !!! Δροσερή κρέμα με ζελέ -Είναι γρήγορο, εύκολο, δροσερό, για να υπάρχει πάντα κάτι γλυκό στο ψυγείο μας!!!

Υλικά
    2 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
    2 φακ. ζελέ (ό,τι γεύση επιθυμείτε)
    Γάλα (όση ποσότητα απαιτείται για την κρέμα)
    Νερό (όση ποσότητα απαιτείται για το ζελέ)


Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου με το κρύο γάλα, στην ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία. Το μοιράζουμε σε μπολάκια και το τοποθετούμε το μείγμα  στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Θέλουμε να κρυώσει, αλλά να διατηρηθεί ρευστό.


Με μία κουτάλα κι αφού έχει κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε από πάνω με ζελέ τα μπολάκια μας.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε με τα μπολάκια ,εγώ για να σας το δείξω το έβγαλα βάζοντας γύρω γύρω ένα μαχαιράκι να ξεκολλήσει και το αναποδογύρισα .
Μπορούμε να το κάνουμε και σε πυρέξ αλλά το προτιμώ σε μπολάκια προσωπικά .
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου κι όχι στιγμιαία ,η διαδικασία είναι η ίδια.


Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και βάση από μπισκότο -εγώ δεν βάζω γιατί το θέλω ελαφρύ .
Αν το κάνετε με μπισκότο ...

    150 γρ. μπισκότα τετράγωνα τύπου πτι μπερ
    90 γρ. βούτυρο

 Σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε έναν πολυκόφτη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ατομικά μπολάκια  στρώνουμε λίγη από τη βάση από το μπισκότο.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν και να δέσει η βάση.
Μετά συνεχίζουμε την συνταγή μας όπως γράφω παραπάνω .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ