Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πατατόπιτα !!!



ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 1.5κιλο πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο,μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Το ρίχνουμε στο μείγμα με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Η γέμιση είναι έτοιμη.
Για το φύλλο έβαλα σε μια λεκάνη ένα ποτήρι νερό λίγο αλάτι 2κουταλιες ξύδι. 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μισή ώρα και ανοίγουμε τα φύλλα.
Εγώ έβαλα τρία κάτω αλειμμένα μεταξύ τους με λάδι την γέμιση και τελείωσα με δύο φύλλα επάνω. Χαράζουμε την πίτα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180βαθμους για μια ώρα περίπου να ροδίσει.

Συνταγή από Giota Kiriaki‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ