Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Λουκουμάδες παραλίας!!



Υλικά
300γρ αλεύρι κούλα η για όλες τις χρήσεις
7γρ μαγιά ξηρή
20γρ ζάχαρη
50γρ βούτυρο
Μισό κουτ γλ αλάτι
1 μεσαίο αυγό
130γρ γάλα

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά για 2 λεπτά.
Μετά γυρίζουμε το μίξερ (με το γάντζο) για 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Αλείφουμε με λάδι ένα μπολ και αφήνουμε εκεί την ζύμη μας σκεπασμένη με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνουμε και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη με πάχος ένα εκατοστό.
Ανοίγουμε με ένα σκεύος στρογγυλό (με λίγο αιχμηρή άκρη) και μετά με ένα σφηνάκι τις τρύπες του λουκουμά.



Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε αντικολιτικό χαρτί.
Ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία τους λουκουμάδες (με το χαρτί).
Βγάζουμε το χαρτί σε ένα περίπου λεπτό (η και λιγότερο) και γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε τον λουκουμά και τον ρίχνουμε στη ζάχαρη κι από τις δυο μεριές τον βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή από  Anthi Maragou-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ