Σήμερα έγινε της χορτόπιτας 😋😋😋Κοπιάστε...να πιούμε μια ρακή🍶
Διάφορα άγρια χόρτα....
Πρασάκια
Μάραθα
Μυρώνια
Κουτσουνάδες (παπαρούνες)
Γαλατσίδες
Λάπαθα
Καυκαλήθρες
Σέσκουλα
Οι ποσότητες είναι προαιρετικές...
Πάμε στον αγρό και μαζεύουμε τα χόρτα,ή τα αγοράζουμε -
Τα καθαρίζουμε τα πλένουμε πολύ καλά τα ψιλοκόβουμε και τα ψήνουμε τσιγαριαστά με ελαιόλαδο και αλατάκι.
Πρώτα τα μάραθα και τα πρασάκια και σιγά σιγά βάζουμε και τα υπόλοιπα πάντα τα πιο σκληρά πρώτα και τελευταία τα πιο μαλακά.
Τα ψήνουμε μέχρι να σωθούν όλα τα νερά και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά όλο το βράδυ.
Ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι
2 κούπες νερό
1 σφηνάκι ρακή
1 σφηνάκι λάδι
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι... όχι όλο, αφήνουμε λίγο... Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και ανοίγουμε φύλλο στη μηχανή στο νούμερο 4 ή 5 αν θέλουμε πιο λεπτό.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Μπουκιά και συγχώριο !!!
Συνταγή από Marina Xatzidaki -Oi Χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ