Από το ποιο αφράτο υπέροχο Κέικ λεμονιού με κρέμα -Όλο άρωμα και γεύση !!!!
Συνταγή-Υλικά :
Βάζουμε σε μπολ.3 κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε 2 λεπτά ρίχνουμε 60 γραμμάρια.ζάχαρη και τα ανακατεύουμε 2 λεπτά με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 βανίλια ανακατεύουμε .
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 70 ml.γάλα,10 ml χυμό φρέσκο λεμονιού και το ξύσμα του και ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 100 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο κουταλιά κουταλιά.
Τέλος ρίχνουμε 40 ml σπορέλαιο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε άλλο μπολ 3 ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά 60 γραμμάρια ζάχαρη.
Οπότε τα ενσωματώνουμε πολύ απαλά κρόκους με την μαρέγκα πολύ πολύ απαλά και τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα με λαδόκολλα μέσα.
Βάζουμε σε ένα ταψί νερό και τοποθετούμε μέσα την φόρμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Κρέμα λεμονιού:
Βάζουμε στην κατσαρόλας 2 αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Ρίχνουμε μέσα 3 λεμόνια το χυμό τους και το ξύσμα,60 γραμμάρια Ζάχαρης,1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ,100 γραμμάρια βούτυρο και τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά στο χαμηλό και ανακατεύουμε να πήξει.
Οπότε όταν βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε με προσοχή και ρίχνουμε επάνω την κρέμα!!!
Συνταγή Από Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ