Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Σταφιδόψωμο αρωματικό !!!



Υλικά για μεγάλο ταψί-Η δόση είναι μεγάλη .
    3 ποτήρια νερού λάδι σπορέλαιο
    3 ποτήρια νερού ζάχαρη
    3 ποτήρια νερού νερό
    1 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
    2 κ.σ κανέλα
    1/2 κ. γλ γαρύφαλλο
    1 φακελάκι μπεικιν
    1 φακελάκι αμμωνία
    1/2 κ.γλ σόδα
    1 πρέζα αλάτι
    2 κ.σ κακάο
    2 σακουλάκια σταφίδες
    1ο με 11 κούπες τσαγιού  αλεύρι γ.ο.χ καλό είναι να το κοσκινίσουμε για πιο αφράτο
    βούτυρο για το ταψί βουτύρωμα

Εκτέλεση

    Χτυπάω ζάχαρη με νερό με το μιξερ να γίνουν "κρεμούλα" βάζω λάδι,
    Διαλύω στον χυμό πορτοκαλιού την αμμωνία και την σόδα και ανακατεύω (προσοχή αφρίζει, έχω το μπολάκι πάνω από την λεκάνη) και το ρίχνω στο μείγμα και βάζω και το ξύσμα και χτυπάω να ενσωματωθούν τα υλικά μου.
    Μετά προσθέτω όλα τα στέρεα υλικά, τις σταφίδες και ενσωματώνω απαλά το αλεύρι.
    Βουτυρώνω το ταψί και το αλευρώνω.
Ρίχνω το μείγμα μέσα και το ψήνω μια και  μισή ώρα θέλει      περίπου στους 180 με 170 σε αντιστάσεις.
   Εξαρτάται από τον φούρνο-Μην φοβάστε, δεν θα καεί... είναι μεγάλη η δόση.
   Τεστάρετε με το μαχαίρι για να δείτε αν έχει ψηθεί.
    Σταφιδόψωμο Έλσας με άρωμα κανέλας- πορτοκαλιού! φωτογραφία βήματος 5

    Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!


Την συνταγή την έχω δεί και την φτιάχνω από το internet από το Σταφιδόψωμο της Ελσας και είναι πάρα πολύ επιτυχημένη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ