Από την ωραιότερη υπέροχη γλυκιά καρυδόπιτα -πουτίγκα !!!
ΥΛΙΚΑ:
10 αυγά χωρισμένα,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
ξύσμα απο1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κακάο.
ΣΙΡΟΠΙ:
2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
2)Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη
3)Ανακατεύουμε με το καρύδι (μισή κούπα καρύδι) η φρυγανιά,τα μπαχαρικά,και το ξύσμα
4) Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
5)Ενώνουμε προσεκτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα
6)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
7) Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι
8)Αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να βάλουμε την κρέμα
ΚΡΕΜΑ:
Βράζουμε 1 κιλό γάλα με μιά κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα οποία προηγουμένως τα διαλύουμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και την χτυπάμε στο μίξερ 2 λεπτά προσθέτουμε τέλος 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύουμε. πολύ απαλά και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Διακόσμηση καρύδια,κανέλα!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou - Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ