Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Κέϊκ με πούλπα πορτοκαλιού !!!!



🍊🍊🍊Κέϊκ με πούλπα πορτοκαλιού !!!! 🍊🍊🍊
💖Για τους λάτρεις του πορτοκαλιου💖

3 πορτοκάλια μεσαία (πούλπα)

500γρ.φαρίναπ κοσκινησμεμη
1 κ.σ. μπεικιν
4 αυγά
250γρ βούτυρο
100γρ.γαλα
150 χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα ζάχαρη

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση για Πούλπα
Βράζουμε τα πορτοκάλια 1 μέρα πριν
3 φορές με 3 διαφορετικά νερά ολόκληρα για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τελείως κόβουμε με το μαχαίρι αρχή και πάτο. Βάζουμε στο μπλέντερ και κάνουμε κρέμα.
Χρειαζόμαστε Μόνο 1 1/2 κούπα το υπόλοιπο κατάξυψη σε βαζάκι. Εάν μείνει.

Κέικ
Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο για 5 λεπτά
Ρίχνουμε τα αυγά 1 -1 σιγά σιγά, βανίλιες,γάλα,1 1/2 κούπα πούλπα , αλεύρι χυμό εναλλάξ σε αργή κίνηση.

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180.
💖για περισσότερη υγρασία το βάζω στην μεσαία σχάρα και στην τελευταία βάζω ένα ταψάκι με νερό ❤

Όταν κρυώσει τελείως 1 1/2 κούπα άχνη 6 κ.σ χυμό πορτοκάλι ανακάτεμα και το ρίχνουμε από πάνω.

Συνταγή από Athena Kousta-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ