Από τα ωραιότερα Ροξάκια !!!Το αγαπημένο σιροπιαστό όλων !!!!
Συνταγή -Υλικά-Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 125 ml χλιαρό νερό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 125 ml χυμό φυσικού πορτοκαλιού,200 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος προσθέτουμε 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν και ζυμώνουμε.
Θέλουμε ζύμη αφράτη.
Την σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε.4 κομμάτια.
Το ένα κομμάτι το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα μισή κούπα καρύδια σπασμένα,3 κουταλιές της σούπας κακάο,λίγο λάδι και το ζυμώνουμε.
Κάνουμε την ζύμη κακάο κορδόνια.
Τα άλλα 3 κομμάτια τα ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα τοποθετούμε τα κορδόνια στην άκρη τους,τα ρολάρουμε τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο βουτυρωμένο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 25 λεπτά.
Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σιρόπι:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό,4 ποτήρια νερού ζάχαρη,το χυμό φυσικού λεμονιού για 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά,κρύο σιρόπι!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ