Φτιάξτε τα παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι, μυρωδικά και μία αρωματική σως γιαουρτιού!
Ντολμαδάκια (γιαλαντζί) !!!
Υλικά
100 κληματόφυλλα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλυτζ.του τσαγιού δυόσμο φρέσκο
4 κουτ.της σούπας άνηθο
1 κουτ.της σούπας μάραθο
2 λεμόνια (χυμό)
400 γρ.ρύζι Καρολίνα
Αλάτι , πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κληματόφυλλα αν είναι φρέσκα και τα ζεματάτε για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει.
Τα βγάζετε , τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
Κόβετε τα ξερά κρεμμύδια στο μούλτι.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τον άνηθο , τον δυόσμο και τον μάραθο.
Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρεται τα κρεμμύδια , τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέστε το ρύζι, το αλατοπίπερο και το 1 λεμόνι.
Τέλος ρίχνετε και τα μυρωδικά , ανακατέψτε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Παίρνετε ένα ένα φύλλο και βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση, το διπλώνετε σαν μπουρεκάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα φαρδιά που έχετε καλύψει τον πάτο με φύλλα.
Όταν τελειώσετε καλύπτετε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και μια πέτρα επάνω για να τα κρατάει να μην χοροπηδάνε , ρίχνετε νερό ζεστό, λάδι , το χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά.
Συνοδεύονται με γιαούρτι στραγγιστό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο άνηθο ψιλοκομμένο λάδι πιπέρι λίγο δυόσμο ψιλοκομμενο και λίγη γλυκιά πάπρικα .
Καλή επιτυχία
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Katerina Malachia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ