Δροσερό πολύ αρωματικό Λεμονογλυκό με βάση Μπισκότου !!!
Υλικα :(για μεγάλο πυρέξ),
500 γρ τριμμένα μπισκότα ή τριμμένο τσουρέκι μπαγιάτικο,
150 γρ λιωμένο βούτυρο,
δυο κουτιά γάλα εβαπορέ (τα έχουμε βάλει στο ψυγείο από την προηγούμενη),
δυο ζελέ λεμόνι,
χυμός δύο λεμονιών και ξύσμα,
δυο φλιτζάνια ζάχαρη,
αμύγδαλο καβουρντισμένο
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε στο πυρέξ
Σε δύο ποτήρια βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε το γάλα πολύ καλά να φουσκώσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ζελέ, τον χυμό και το ξύσμα.
Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ με την μπισκοτένια βάση.
Γαρνίρουμε με αμύγδαλο.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Reggina Filippou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ