Τούρτα αμυγδάλου κάνεις;;;;
Παντεσπάνι
Χτυπάμε 130γρ.ζάχαρη
Με 4 αυγά 2 βανίλιες για 5 λεπτά.
Στο μπλέντερ 100 γρ.αμύγδαλο το κάνουμε σκόνη μόλις είναι έτοιμο το 1 μείγμα Ρίχνουμε 1.5 κουτ.γλ.μπεικιν, το αμύγδαλο και 155γρ. Αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. Κορν φλάουερ
2 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
Όταν δέσει η κρέμα στην φωτιά την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ.βούτυρο lurpark.
Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε 500γρ. Σαντιγί χτυπημένης ίσως και λίγο παραπάνω.
Σιρόπι για το παντεσπάνι
1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κουτ.γλυκού.υγρό αμυγδάλου
Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 σιροπιάζομαι και βάζουμε κρέμα κλείνουμε σιρόπι έχουμε έτοιμη λίγη σαντιγί με 2-3 κουταλιές άχνη και στρώνουμε. Ψήνουμε 1 1/2 κούπα φίλε πασπαλίζουμε και έτοιμη!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ