Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Κεφτέδες φούρνου με σάλτσα ντομάτας!!!


Ζουμερά κοκκινιστά κεφτεδάκια Φούρνου !! Είναι απλά μοναδικά και ακαταμάχητα!!!

Υλικά

Υλικά για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κσ ξύδι μπαλσάμικο
2 κσ μουστάρδα
1 αυγό
¾ κούπας νιφάδες βρώμης
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα:
600γρ ντομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβα
½ πακέτο passata
1 κσ πελτέ ντομάτας
2 ξύλα κανέλας
Σκόρδο τριμμένο, ρίγανη, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά.
Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Εντωμεταξύ σε ένα πυρέξ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και λίγο νεράκι να την αραιώσουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε κεφτέδες (εγώ τους έπλασα 50γρ τον καθένα) και τους τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ. Σκεπάζουμε με κόλλα ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα.
Στο μισό του χρόνου ψησίματος τους γυρνάμε και προς το τέλος βγάζουμε τη κόλλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή ότι άλλο προτιμάμε.
Καλή επιτυχία!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Εlena Psillia-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ