Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Χιουνκιάρ μπεγιεντί!!




Χιουνκιάρ μπεγιεντί!!! Αυθεντική πολίτικη συνταγή με περίεργο όνομα αλλά πολύ νοστιμιά. Αξίζει να τη δοκιμάσετε !!!


Υλικά
Σε 100 μλ λάδι σοτάρο 800 γρ μοσχάρι ποντίκι λίγα λίγα κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο αλατοπίπερο μισό κ γλ κύμινο 3 φύλλα δάφνης 5-6 σπόρους μπαχάρι σβήνω με ένα σφηνάκι κονιάκ.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζω 1 κσ πελτέ 1 καρότο τριμμένο μισό κουτί κονκασέ πολτοποιημένο 4 ποτήρια ζεστό νερό και βράζω στην χύτρα για μισή ώρα ανοίγω την χύτρα αν έχει πολλά υγρά βράζω χωρίς καπάκι να μείνει με το λάδι.
Πουρέ μελιτζάνας
Ψήνω στο φούρνο 3 μελιτζάνες μεγάλες καθαρίζω βάζω να στραγγίσουν.τις κόβω σε μικρά κομμάτια.βάζω σε κατσαρολάκι 2 κσ βούτυρο να λιώσει βάζω 2 κσ κοφτές αλεύρι και ανακατεύω για 2_3 λεπτά βάζω λίγο λίγο 300 μλ γάλα και ανακατεύω βάζω αλάτι και μια πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο τις μελιτζάνες ανακατεύω για 4-5 λεπτά.

Συνταγή από Πετρινα Μπαρδανη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ