Χιουνκιάρ μπεγιεντί!!! Αυθεντική πολίτικη συνταγή με περίεργο όνομα αλλά πολύ νοστιμιά. Αξίζει να τη δοκιμάσετε !!!
Υλικά
Σε 100 μλ λάδι σοτάρο 800 γρ μοσχάρι ποντίκι λίγα λίγα κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο αλατοπίπερο μισό κ γλ κύμινο 3 φύλλα δάφνης 5-6 σπόρους μπαχάρι σβήνω με ένα σφηνάκι κονιάκ.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζω 1 κσ πελτέ 1 καρότο τριμμένο μισό κουτί κονκασέ πολτοποιημένο 4 ποτήρια ζεστό νερό και βράζω στην χύτρα για μισή ώρα ανοίγω την χύτρα αν έχει πολλά υγρά βράζω χωρίς καπάκι να μείνει με το λάδι.
Πουρέ μελιτζάνας
Ψήνω στο φούρνο 3 μελιτζάνες μεγάλες καθαρίζω βάζω να στραγγίσουν.τις κόβω σε μικρά κομμάτια.βάζω σε κατσαρολάκι 2 κσ βούτυρο να λιώσει βάζω 2 κσ κοφτές αλεύρι και ανακατεύω για 2_3 λεπτά βάζω λίγο λίγο 300 μλ γάλα και ανακατεύω βάζω αλάτι και μια πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο τις μελιτζάνες ανακατεύω για 4-5 λεπτά.
Συνταγή από Πετρινα Μπαρδανη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ