Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Κέικ μπανάνα !!!




ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αραβοσιτέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
3-4 ώριμες μπανάνες
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γραμμαρίων
¼ πακέτο βούτυρο
1 κ.σ. μέλι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για δυο λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα μας.
Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις σπάσουμε λίγο με το χέρι μας.
Μου αρέσει να μην τις λιώνω τελείως αλλά να τις αφήνω σε κομμάτια, έτσι καθώς τρώμε το κέικ θα βρίσκουμε και λαχταριστά κομμάτια μπανάνας σε μερικές μπουκιές.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, σόδα, αλάτι, baking powder.
Ανακατευτούμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ωραία παχύρευστη ζύμη.
 Στρώνουμε τη ζύμη στο φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο, αν βγει με υγρή ζύμη ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά.

ΓΛΑΣΟ
 Λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι το βούτυρο με το μέλι.
Μόλις ζεσταθούν (όχι όμως να βράσουν), αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Αφήνουμε μερικά λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και η σοκολάτα.
Αφού παγώσει το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Εκτέλεση συνταγής Marina Xatzidaki  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ