Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Ιμάμ μπαιλντί !!!




Ιμάμ μπαϊλντί περασμένα όλα στο τηγάνι με σαλτσούλα σκόρδου και Βασιλικού 🍅🌱
Έγινε λουκουμάκι..λιώνουν στο στόμα😋

ΥΛΙΚΑ
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
5 πατάτες
4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα...
Και λίγο για στη σαλτσούλα... 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, και δύο κλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μπόλικο νερό αλατισμένο και τις αφήνουμε 30 με 40 λεπτά...κατόπιν στραγγίζουμε τις ξεπλένουμε πολύ καλά αλατίζουμε και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο χωρίς να ψηθούν εντελώς.
Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί..


Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες...✓
Ωστόσο έχουμε βάλει σε άλλη κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας με τα σκορδάκια τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο να σιγοβράζει... προς το τέλος ρίχνουμε το βασιλικό.
Όταν όλα είναι έτοιμα τα στρώνουμε σε ένα σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς ίσα να μαλακώσουν και να ενωθούν οι γεύσεις.... ✓
Αν θέλουμε κόβουμε κεφαλοτύρι η κεφαλογραβιέρα σε κύβους και το πετάμε πάνω από το φαγητό μας και γίνεται μπουκιά και συχώριο...✓😋

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ