Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με γιαουρτάκι αμύγδαλα και λεμόνι!!




Κέικ με γιαουρτάκι πρόβειο αμύγδαλα και λεμόνι-έγινε πολύ αφράτο μοσχομύρισε το σπίτι και τα πιάτα μας!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Χτυπώ μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη με μια φλυτζάνα μαργαρίνη αρκετή ώρα.
Κατόπιν ρίχνω 5 κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα.
Μειώνω ταχύτητα και ρίχνω ένα γιαουρτάκι πρόβειο με την πέτσα και το ξύσμα ενός λεμονιού.
Έχω χτυπήσει μαρέγκα τα 5 ασπράδια κλείνω το μίξερ και με την σπάτουλα η μαρίζ αρχίζω να προσθέτω εναλλάξ μαρέγκα και ένα πακέτο φαρίνα κόκκινη ανακατεύοντας απαλά από έξω προς τα μέσα .
Τέλος ρίχνω μισή κούπα αμύγδαλο ασπρισμένο και αλεσμένο στο multi όχι πολύ ψίχα λίγο προς χονδροαλεσμένο.


Το βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα και επάνω αμύγδαλο χονδροαλεσμενο
Ψήνω στους 170° η 180° έως ότου ροδίσει .
Δεν ανάγω το πρώτο εικοσάλεπτο τον φούρνο μετά τα είκοσι λεπτά δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή.
Αφήνω λίγο να κρυώσει ξεφορμάρω και στολίζω με ροδέλες γλυκό δικό μου περγαμόντο !!
Καλή επιτυχία !!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!