Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Πάστα ταψιού !!!!!



ΣΠΕΣΙΑΛ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
3 αυγά.
125 γραμμάρια ζάχαρη.
100 ml γάλα.
100ml σπορέλαιο.
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ.
2 βανίλιες
4 κουταλιές της σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο, τις βανίλιες,το αλεύρι ,4 κουταλιές γεμάτες  της σούπας κακάο και τα χτυπάμε 2 λεπτά!
Τοποθετούμε το μείγμα μας στην λαδόκολλα σε ταψί(30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και άλλα 10 λεπτά σβησμένο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη για 4 λεπτά αφού αρχίζει να αράζει μετράμε!
Βγάζουμε το γλυκό και σιροπιάζομαι και τα δυο καυτά!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε 2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά σε σαντιγί ρίχνουμε 1 κουτί μεταλλικό ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε 1 λεπτό!
Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα!

 ΓΛΑΣΣΟ:
Ζεσταίνουμε.230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος πλήρες καλά και τοποθετούμε 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ!
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε στην φωτιά ανακατεύουμε 1 λεπτό!
Τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι!
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να χλιαρύνει λίγο και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!!!!!


Συνταγή και φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 
            Και η δική μου -->