ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα τυρί σκληρό Δανίας
1 κούπα θρυμματισμένη φρυγανιά
1 κουταλιά σούπας σπασμένο κόλιανδρο
1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ντομάτα καλά στημένη και χοντροκομμένη
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι ,πιπέρι
ρίγανη
λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι το σκόρδο όχι να καούν να μαραθούν κ να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέστε τον μαϊντανό και σβήστε το τηγάνι.
Αφήστε να κρυώσουν.
Σε μια λεκάνη βάλτε τον κιμά προσθέστε το τυρί την φρυγανιά την τομάτα και όλα τα μυρωδικά.
Τέλος μέσα στο κιμά ρίξτε το κρεμμύδι το σκόρδο και μαϊντανό που είχατε τσιγαρίσει από πριν ,και ανακατέψτε όλα μαζί καλά.
Πλάστε και αφήστε ένα δίωρο στο ψυγείο.
Ψήσετε σε γκριλιέρα αντικολιτική από 5 λεπτά την κάθε πλευρά η στα κάρβουνα
Τα συγκεκριμένα είναι δυο κιλά κιμάς και θα μπουν στην κατάψυξη για τις δύσκολες μέρες που δεν θα μπορώ να μαγειρέψω,θα τα ψήνω παγωμένα όπως είναι πάνω σε λαδόκολλα και στο γκριλ του φούρνος με συνοδεία από ψητά λαχανικά.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ