Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Χοιρινό με δαμάσκηνα & βερίκοκα φούρνου !!!

· 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ!!

Υλικά!!

1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λάγο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές
Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά!!
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμιά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά και  αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ και  το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί.
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας.
Συνοδεύουμε με άγριο ρύζι!!

Συνταγή φωτό  Gogo Samiou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ