Υλικά
3 λίτρα γάλα πλήρες
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή πυτιά--Την βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ ή στα βιολογικά προϊόντα.
λίγο αλάτι
τούλι ή τουλπάνι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στην φωτιά να βράσει τόσο όσο να το αντέχει το δάχτυλό μας να μην καεί .
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την πυτιά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 3 ώρες να πήξει το γάλα.
Ξανά ανακατεύουμε και περιμένουμε 10 λεπτά.
Το αδειάζουμε μέσα στο τούλι ή το τουλπάνι που το έχουμε μέσα σε στραγγιστήρι.
Αφήνουμε να στραγγίσει 3 με 4 ώρες.
Αλατίζουμε και το κρατάμε μέσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο και το καταναλώνουμε όποτε θέλουμε .
Αν θέλουμε κάνουμε άλμη και το βάζουμε μέσα .
Άλμη
1 λίτρο νερό
70γρ αλάτι
Βάζετε το αλάτι το νερό και θερμαίνετε το αλατόνερο στους 85-90 βαθμούς Κελσίου για 30 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το διάλυμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Τότε η άλμη είναι έτοιμη για να τοποθετηθεί το τυρί.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρούλα Τζίνα --ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ