Πατάτες σαν τηγανητές αλλά πιο υγιεινές με λίγες κουταλιές λάδι στον φούρνο !!!
Υλικά Εκτέλεση
Πλένουμε κόβουμε ισόπαχες τις πατάτες και τις στεγνώνουμε .
Τις πασπαλίζουμε με λίγο νισεστέ ή κορν φλάουρ.-2 κουταλιές της σούπας για ένα κιλό .
Ρίξτε από πάνω ραντίζοντάς τες 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο ανακατεύοντας και φροντίζοντας να σιγουρευτείς ότι πήγε σε όλες τις πατάτες.
Απλώστε τες σε ταψί στρωμένες επάνω σε λαδόκολλα φροντίζοντας αυστηρά να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη.Θα τις ψήσουμε σε ψηλή θερμοκρασία 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά να γίνει η προθέρμανση πριν βάλουμε μέσα το ταψί .για να γίνουν τραγανές έξω και μαλακές εσωτερικά.
Στην μέση του ψησίματος γυρίστε τες μια φορά με προσοχή και να μην ακουμπάει η μία στην άλλη .
Όταν χρυσαφίσουν τις βγάζουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ρίγανη !
Εκτελεση κ φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ