Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ψωμάκι σπιτικό !!!!



ΥΛΙΚΑ
800γρ. αλεύρι,
700γρ.χαλαρό νερό,
2 φακελάκια μαγιά ,
1 κουτάλι στις σούπα αλάτι.

Βάζουμε μαγιά μέσα στο νερό με μια κουταλιά σούπας αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι στο ένα μπολ.
Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα . Τα γίνει πολύ μαλακό ζύμη που κολλάει στα χέρια , έτσι όπως είναι αφήστε το να φουσκώσει για δύο ώρες.


 Όταν έχει φουσκώσει βγάλτε το στο τραπέζι με μπόλικο αλεύρι και χωρίς να το ζυμώσουμε απλά το μαζεύουμε λίγο και το αφήνουμε στο τραπέζι και το σκεπάζουμε με το μπολ για αλά 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 με αέρα .
Βάζουμε στην κατσαρόλα λαδόκολλα και βάζουμε το ζύμη και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Εγώ το έκανα στην γάστρα.
Ψήνουμε 45-50 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό από Veneta Iordanova‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!