Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Κολοκυθοπιτάκια !!!




Κολοκυθοπιτάκια 🥟🥟με τραγανό φύλλο σκέτη απόλαυση !!!

Για το φύλλο χρειάστηκα
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 κ.σ. ξύδι,
χυμό μισού λεμονιού,
αλεύρι όσο πάρει να γίνει εύπλαστο και μαλακό ζυμαράκι...✓





Τη κολοκύθα τη κόβουμε σε κύβους και τη σοτάρουμε με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, και βράζουμε μέχρι να τραβήξει τα νεράκια της ανακατεύοντας συχνά .
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κύμινο, και την στραγγίζουμε σε λεπτό σουρωτήρι πολλές ώρες...την είχα να στραγγίζει από χθές στο ψυγείο...✓
Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε προσθέτουμε στη γέμιση μια κούπα τυρί της αρεσκείας μας... όχι απ'αυτό που λιώνει.... εγώ έβαλα ρεγκάτο και κεφαλοτύρι... είναι πολύ ωραία και με παρμεζάνα...😋😋
Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε τις πιτούλες μας... τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο...✓
Μπουκιά και συχώριο 😋

Συνταγή φωτό εκτέλεση από  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ