Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Κοτόπουλο γιουβέτσι !!!


Αυτό το λαχταριστό και σπυρωτό ελαφρύ γιουβετσάκι, είναι από τα φαγητά που αρέσει πολύ . Φτιάξτε το!!

Υλικά
    1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
    2  σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    1 ξύλο κανέλας
    250 γρ ελαιόλαδο
    200 γρ ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
    500 γρ κριθαράκι μέτριο
    1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού μέλι
    Αλάτι
    Πιπέρι


Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί ή στη γάστρα.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε επίσης τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το ξύλο κανέλας και το λάδι.
Αλατίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την τοποθετούμε στο φούρνο.

Σιγοψήνουμε το φαγητό στους 130 βαθμούς για περίπου 2 ώρες, ελέγχοντάς το αραιά και που για να δούμε αν έχουν σωθεί τα υγρά του και αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Μετά το πέρας του δίωρου, ανοίγουμε τη γάστρα και ρίχνουμε  το κριθαράκι διάσπαρτο ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Συμπληρώνουμε με 1 λίτρο  βραστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει το μέλι.
Αλατίζουμε και το κριθαράκι και το ανακατεύουμε  λίγο με το κουτάλι έτσι ώστε το νερό που έχουμε ρίξει να πάει στον πάτο της γάστρας.
Τοποθετούμε ξανά το φαγητό στο φούρνο μέχρι να δούμε ότι το κριθαράκι έχει ψηθεί κατά το ήμισυ. Δηλαδή περίπου 10 λεπτά.
 Όταν δοκιμάζουμε το ζυμαρικό πρέπει ναι μεν να τρώγεται αλλά στην ουσία να είναι αρκετά σκληρό.
Σε αυτό το σημείο κι ενώ υπάρχει αρκετό νερό ακόμα στη γάστρα, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ανακατεύουμε λίγο το ζυμαρικό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και την αφήνουμε για μισή ώρα χωρίς να την ανοίξουμε.
Το κριθαράκι σε αυτό το διάστημα που είναι εκτός φούρνου θα απορροφήσει τα υγρά που υπάρχουν στο φαγητό και θα μείνει σπυρωτό χωρίς να κολλάει και βρασμένο όσο πρέπει!!! 
Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και σερβίρουμε.

Εκτέλεση φωτό από  Τzeni Tsanaktidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!