Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ σιροπιαστό !!!


Απο το ποιο αφράτο γευστικό εξαιρετικό κέικ σιροπιαστό που θα φτιάξετε !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 5 κρόκους,50 γραμμάρια.ζάχαρη,200 ml γάλα φρέσκο,200 ml σπορέλαιο, ξύσμα ενός πορτοκαλιού,1 βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα!
Ρίχνουμε σιγά σιγά 480 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πολύ απαλά!
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα!
Ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα την μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πάρα πολύ απαλά να μην βγεί ο αέρας!


Τοποθετούμε το μείγμα.σε.καλά βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψί,η πυρέξ,η τσέρκι 30 και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα μεσα σβησμενο τον φουρνο!
βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!



ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2,5 ποτήρια νερού με 2,5 ποτήρια νερού ζάχαρη και μισό χυμό φρέσκου λεμονιού για 4 λεπτά!
Σιροπιάζουμε κρύο κέικ.ζεστό σιρόπι αλλά το σιρόπι σε δόσεις δηλαδή ρίχνουμε μια κουτάλα περιμένουμε να απορροφήσει και συνεχίζουμε!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!