Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπιτάκι στον φούρνο !!!

Πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε μοσχαράκι με χυλοπιτάκι στον φούρνο -Αγαπημένο πατροπαράδοτο φαγητό !!!❤️

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι σε μπουκίτσες από το μέρος ελιά.
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ του εμπορίου
5 κουταλιές σούπας σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
λίγο ξύδι και κρασί για το σβήσιμο του κρέατος
νεράκι τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό
300 γραμμάρια χυλοπιτάκι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, όταν φύγουν τα υγρά του σβήνουμε ένα γύρο από ξύδι, αφρατεύει το κρέας το ξύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά.
Ρίχνουμε την κανέλα τα μπαχάρια το δαφνόφυλλο το αλάτι το πιπέρι, σβήνουμε με λίγο κρασί Αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το πελτέ και την σάλτσα, σκεπάζουμε το κρέας με νεράκι.
Βράζουμε στη χύτρα για 30 λεπτά.
Έχουμε προθερμάνει νωρίτερα το φούρνο και σε πυρέξ ρίχνουμε το κρέας μαζί με αρκετό ζωμό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το χυλοπιτάκι ανακατεύουμε μία φορά και βάζουμε στο φούρνο το φαγητό ,μέχρι να γίνει το φαγητό θα πρέπει να έχουμε ανακατέψει το φαγητό μας άλλες δύο φορές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα που μας έχει ήδη περισσέψει.
Αφήνουμε το φαγητό να γίνει και το σερβίρουμε ζεστό.
Ο ζωμός που περισσεύει στην κατσαρόλα δε τον πετάμε, φτιάχνουμε πράσινα φασολάκια η κουνουπίδι και δείχνουμε από αυτό το ζωμό στο φαγητό .
 Εγώ συνήθως τον βάζω σε μπολάκια και μετά στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα βάζω και από ένα μπολάκι μέσα στα λαδερά μου.

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες -ηδες