Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά!!


Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά!! Γρήγορη και εύκολη παραδοσιακή συνταγή !!!

Ο μπακαλιάρος είναι τηγανισμένος με κίτρινο αλεύρι σταρένιο και σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος και σε χαμηλή φωτιά!!
Δεν τον γυρίζουμε μέχρι να κάνει καλή κρούστα από την μια μεριά,

Και η σκορδαλιά είναι πατάτα βρασμένη σκόρδο λάδι αλάτι και (λεμόνι).

 Μπακαλιάρος
Τον ξαρμυρίζουμε ολο το βράδυ αλλάζοντας μια δυο φορές το νερό .
Τον κόβουμε κομμάτια και τον τηγανίζουμε αλευρώνοντάς τον .

Σκορδαλιά με πατάτα.
2 Μεγάλες πατάτες 4 σκελίδες σκόρδο η κατά βούληση 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι ελαιόλαδο 1 Λεμόνι η κατά βούληση Αλάτι!!
Βράζουμε τις πατάτες και ολα μαζί τα υλικά στο μούλτι .

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou Οι χρυσοχερες-ηδες