Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Κοτόπουλο κοκκινιστό κατσαρόλας με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές !!!

 Θα σας πω την συνταγή όπως το φτιάχνω και γίνεται πεντανόστιμο με υπέροχη σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει ότι σας αρέσει πχ πουρέ,ρύζι,πατάτες τηγανητές.Επίσης εδώ τις πατάτες δεν τις τηγάνισα αλλά τις έψησα στον φούρνο με τον τρόπο που είναι σαν να είναι τηγανισμένες και φυσικά πολύ πολύ πιο υγιεινές -!!!

ΥΛΙΚΑ
Εδώ έβαλα 4 μπουτάκια αλλά μπορούμε και με κοτόπουλο σε μερίδες
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά κοφτή σούπας ντομάτα πελτέ
λίγο ελαιόλαδο
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα κομμένη στην μέση σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη -να σπάσει την ξυνίλα της ντομάτας
αλάτι -πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού  κουρκουμά

Πλένω και στραγγίζω το κοτόπουλο .
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο το κρεμμύδι το σκόρδο και το σοτάρω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα .
Μόλις σοταριστεί καλά προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες ,τον πελτέ ,το αλατοπίπερο την ζάχαρη και τον κουρκουμά .
Μαγειρεύω για 5 λεπτά ανακατεύοντας και μετά έχω ζεστάνει στο βραστήρα νερό και το ρίχνω όλο μέσα στην κατσαρόλα .--Φθάνει σχεδόν στην μέση της κατσαρόλας.
Σκεπάζω την κατσαρόλα -οχι χύτρα- και αφήνω να σιγοβράσει στο ζουμί του.
Μόλις φτάσει να δέσει η σάλτσα το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο .
-Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό -



Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές απίθανες !!!
Καθαρίζουμε κόβουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε σε ένα μπολ για 15 λεπτά σε παγωμένο νερό από το ψυγείο.
Τις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπολάκι .
Ρίχνουμε από πάνω τους αλάτι λίγο κουρκουμά λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο -ΛΙΓΟ -
ανακατεύουμε πολύ καλά .



 .Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και το περνάμε όλο με λάδι με  ένα πινέλο.
Βάζουμε τις πατάτες επάνω φροντίζοντας να είναι οι πατάτες στην σειρά όχι η μία επάνω στην άλλη .
Όταν τις στρώσω από πάνω τις ραντίζω με το ζουμάκι που έχει μείνει στο μπολ από τις πατάτες που ανακάτεψα.


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο αέρα στο φτερό το βάζω 170 βαθμούς στην αρχή και τις ψήνω .
Δοκιμάζω  μία μετά από 20 λεπτά κι αν δώ οτι έχει γίνει ανεβάζω λίγο την ένταση του φούρνου να ξεροψηθούν .


Σερβίρω με το κοτόπουλο  -Είναι τέλειες καλύτερες κι από τηγανητές και πολύ πιο υγιεινές !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ