Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κέικ καρύδας !!!


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
3 αυγα,
150 γραμμαρια ζαχαρη,
2 βανιλιες,
200 ml γαλα,
200 ml σπορελαιο,
17 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι κοσκινισμενο,
1 φακελακι μπέικιν παουντερ,
100 γραμμαρια καρυδα

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!
Ριχνουμε σιγα σιγα γαλα-σπορελαιο και τελος αλευρι-βανιλια-μπεικιν καρυδα σιγα σιγα!
Τοποθετουμε το μειγμα στην βουτυρωμενη και αλευρωμενη μας φορμα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!
Σβηνουμε τον φουρνο και με λιγο μισανοικτη την πορτα το αφηνουμε μεσα!

 ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε για 7 λεπτα 1 ποτηρι νερου νερο,1 ποτηρι νερου ζαχαρη,50 γραμμαρια βουτυρο,3 κιυταλιες της σουπας κακαο!
Σιροπιαζουμε και τα.δυο καυτα!
Εαν θελουμε το κεικ το κοβουμε σε κομματια και το σιροπιαζουμε!
Εγω το σιροπιασα χωρις να το κοψω!
Επανω ριχνω καρυδα!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!