Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ατζέμ πιλάφι !!!!



 Κοτόπουλο κοκκινιστό με ατζέμ πιλάφι!!!!




Υλικά
Βάζω 50γρ βούτυρο και μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο,1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι,τα σοτάρω και βγάζω σε πιάτο, μετά στο ίδιο λάδι ρίχνω 1 φλιτζάνι φιδέ και τσιγαρίζω να πάρει καφέ χρώμα μετά ρίχνω το ρύζι να πάρει χρυσό χρώμα- 2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι, ανακατεύω συχνά ,προσθέτω το νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι 2 φλυτζάνια νερό (έβαλα 4φλ. νερό) να γίνει σπυρωτό, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τά σοταρισμένα κρεμμύδια και το αφήνω μέχρι να πιει όλο το νερό.
Το κατεβάζω από την φωτιά, βάζω σε φόρμα κέικ, το σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και το καπάκι από πάνω για να τραβήξει την υγρασία .
Σερβίρω σε πιατέλα,το γυρίζω ανάποδα και στην μέση το γεμίζω με το κοκκινιστό κοτόπουλο!!!

Συνταγή από κ .'Αννα Αννούλα‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ