Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Τουρλού !!!


 Η ίδια νοστιμιά με διαφορετικές ονομασίες !!!

Υλικά Συνταγής
    2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
    2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
    2 μέτριες ντομάτες
    2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
    1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    3/4 φλ. ελαιόλαδο
    1 πρέζα ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα

Εκτέλεση
Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί και φέτα .

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!