Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Χταπόδι με ζυμαρικά !!!


Χταπόδι με κόκκινη σάλτσα συνοδεία ζυμαρικών. !!!

Αφαιρούμε από το χταπόδι την κουκούλα και το μάτι.
Βράζουμε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό λίγα σπυριά μπαχάρι και και δύο δαφνόφυλλα 1ποτηρι μαύρο Δάφνη για περίπου 50'μεχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο ρίχνουμε πελτέ να τσιγαριστεί και προσθέτουμε και την φρέσκια ντομάτα αλάτι πιπέρι λίγο τσίλι και τα υγρά από το αρχικό βράσιμο και επαναφέρουμε το χταπόδι για λίγο στην σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά τελειώνουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο βασιλικό.

Συνταγή από σεφ Nikolas Tzanakakis. -Εκτέλεση φωτό από κ. Anna Lampropouloy-Οι Χρυσοχέρες-ηδες