Tzela Antonopoulou
Φανταστικά τρίγωνα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο και κρεμώδη τυρένια γέμιση( αφράτα σαν λουκουμάδες)!!!!
Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.γ ξύδι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Βάζω το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω βροχηδόν το σιμιγδάλι μου ανακατεύοντας . Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμούλα .
Αποσύρω από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζω και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει προσθέτω τα αβγά,τα τυριά και αλατοπιπερώνω.
Φτιάχνω το ζυμαρακι μου ,αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζω σε 5 -6 μπαλίτσες.
Ανοίγω λεπτό φύλλο και κόβω σε λωρίδες.
Γεμίζω μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνω σε τρίγωνα. Τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνω στο φούρνο μου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες