Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Τυροπιτάκια κουρού!!!!


Τυροπιτάκια κουρού!!!!Τα πιο εύκολα, νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια κουρού με χειροποίητο φύλλο !!!



Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
150γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
180γρ. σπορέλαιο
3 κσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
Αλάτι, πιπέρι
20γρ. μπέικιν παουντερ
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι προαιρετικά

Γέμιση
300γρ. σκληρό τυρί
100γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
Πιπέρι




Ανακατεύουμε τά υγρά υλικά μαζί μετά ρίχνουμε το τυρί και τά υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη αυτή πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μπαλάκια γεμίζουμε τυλίγουμε, τα αλείφουμε με πινέλο το αυγό βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε 180° 30λεπτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μου βγήκαν 18 κομμάτια.

Η συνταγή της Αργυρώς--φωτό -εκτέλεση κ.Αννα Αννούλα-Οι Χρυσοχερες-ηδες