Αρτοκλασία, Μοναστηριακός άρτος της φίλης Ιωάννα Καβαγιάδα.
Υλικά
Για 5 Αρτοκλασίες
3 κιλά αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
150γρ μαγιά νωπή
720γρ ζάχαρη
1.5 φλυτζάνι μέλι
6 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1.5 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
3 κουταλάκια γλυκού γλυκάνισο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
4 φλυτζάνια νερό
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα όταν κρυώσουν
Μέθοδος Βήμα - Βήμα
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.
Μετά από μισή ώρα ξαναζυμώνουμε, βάζουμε στα ταψάκια μας και αφήνουμε να φουσκώσουν αρκετά.
Ψήνουμε για τα πρώτα 40 λεπτά στους 120 βαθμούς και έπειτα για άλλα 10 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά ψεκάζουμε με ροδόνερο ή αν δεν έχω ζάχαρη με νερό για να κολλήσει η άχνη.
Συνταγή από την--- https://cook-bake.gr/--Η κουζίνα της Ειρήνης Cook-Bake