Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Πιτσάκια ατομικά !!!


Tzela Antonopoulou

Αφράτα ατομικά πιτσάκια για όλες τις ώρες!!!!

Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλ χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ζηρη μαγιά
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3/4 φλ λάδι ελαφρύ
1 αβγο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
μαυροσουσαμο για πασπάλισμα

Για τη γέμιση
250 γρ γκούντα
250 γρ μοτσαρέλα
10 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
και ότι άλλο σας αρέσει
σπιτική σάλτσα για τη βάση

Με το ίδιο ζυμαρακι φτιάχνω επίσης και λουκανικοπιτακια.

Για τη σάλτσα πίτσας
1 μικρό κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο ( χωρίς τη φύτρα)ολόκληρη
3 κ.σ κέτσαπ
1/2 κουτακι χυμό ντομάτας
1/2 κ.γ κοφτό βασιλικό ξερό
Αλάτι πιπέρι
Και λίγο λάδι




Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω καλά να διαλυθουν.
Προσθέτω το αβγό ελαφρώς χτυπημένο , το λάδι και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνω μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη μου, να είναι αφράτη και ελαστική.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Ανοίγω φύλλο μισό εκατοστό περίπου και κόβω δίσκους στρογγυλούς με μια κούπα.
Χαράζω σταυρωτά τη ζύμη μου στα 4 χωρίς να φτάνω στο κέντρο.
Βάζω λίγη σάλτσα στη βάση στο κέντρο , τα τυράκια μου τα οποία έχω τρίψει και έχω ανακατέψει μαζί με τη γαλοπούλα και παίρνω ένα ένα φυλλαράκι τα ανασηκώνω και κλείνω τη γέμιση δημιουργώντας ένα λουλουδάκι. Δεν παραγεμιζω για να μην ξεχειλίσει η γέμιση.
Αφήνω λίγο να φουσκώσουν,αλείφω με κρόκο και πασπαλίζω με μαυροσούσαμο στο κέντρο.

Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στο αερόθερμο μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα
Σοτάρω σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και μια πρέζα ζάχαρη.
Προσθέτω το βασιλικό,το χυμό ντομάτας και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω ελάχιστο νεράκι και αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες!!!