Marina Hatzidaki
Θεωρείται από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα στη Κρήτη και το βρίσκεις σε όλα τα ουζερί και ταβέρνες...👌
Ο συγκεκριμένος είναι ολικής άλεσης σικάλεως, με προζύμι και ψημένος σε ξυλόφουρνο...σε σχήμα γόνδολας..
Το βρέχουμε.... Τρίβουμε ντοματούλα στο τρίφτη και προσθέτουμε αγουρέλαιο και αλάτι... Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μπόλικο πάνω στο ντάκο, φέτα καλής ποιότητας... (αυτή που έχω βάλει είναι Σελίων Ρεθεμνιώτικη μόνο αυτή τρώω) λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ριγανίτσα από το Ψηλορείτη.... και αγγουράκι Κνωσού.....✓✓✓
ωραίο βραδινό και ελαφρύ 👍
Από κ. Marina Hatzidaki-Οι Χρυσοχερες -ηδες