Tzela Antonopoulou
Πατάτες ογκρατένν και βλίτα σαλάτα!!!!!
Ένα απλό γρήγορο και πεντανόστιμο φαγάκι
Δοκιμάστε το κι εσείς με μια ωραία δροσερή πράσινη σαλάτα......ή συνοδεύστε τα ψητά σας!!!!
Υλικά
( για ένα ταψάκι 36αρι)
2 1/2 κιλά πατάτες περιπου
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες πολύ γεματες κεφαλογραβιέρα (350γρ) περιπου
2 κ.σ λιωμένο βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω τις πατάτες μου σε ροδέλες λεπτες.
Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γάλα ,τα αβγά ,το λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερωνω.
Βουτυρωνω το ταψακι μου και αρχίζω να κάνω στρώσεις με πατάτες.
Σε κάθε στρώση προσθέτω από το υγρό μείγμα μου τόσο όσο ίσα να καλύπτει τις πατατούλες. Πασπαλίζω με τυρί και συνεχίζω με στρώσεις πατάτας - γάλα- τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Υπολογίζουμε να κρατήσουμε λίγα περισσότερα υγρά για την επιφάνεια στο τέλος για να καλύψουμε λίγο καλύτερα και πασπαλίζουμε πάλι με τυρί.
Κόβω τσιμπιες βούτυρο και ρίχνω εδώ κι εκεί.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να χρυσοψηθεί.
Για τα χόρτα
Καθάρισα τα βλίτα τα έπλυνα καλά και
τα έβρασα 5-6 λεπτά σε αλατισμένο νεράκι.
Σερβίρω με λαδάκι και λεμονάκι ή ξυδάκι....ότι προτιμά ο καθένας!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ